Ett badrum med gråa väggar i microcement

Vanliga frågor och svar om microcement

Vad är microcement?

Microcement kan även kallas designcement & microbetong. Som namnet antyder så är det kort förklarat cement/betong blandat med andra tillsatser, hartzer och mineralpigment.

Läs mer om Microcement

Kan man lägga microcement själv?

Att applicera microcement i stora rum, väggar, golv osv. bör lämnas till fackman. Däremot om du vill experimentera och göra det på mindre ytor såsom bord eller bänkskivor så tycker vi absolut att det kan vara värt att prova själv.

Vad kan microcement användas till?

Det är i princip bara fantasin som sätter stopp vad du kan göra med microcement. Så länge underlaget och förarbetet är bra gjort så kan du applicera det i princip vad som helst. Populärt är att använda det i badrum, på bänkskiva, väggar, golv, tak – ja, där du önskar ha den looken.

Vad kostar microcement?

Olika företag tar olika pris för arbete och microcement. 2000kr är ett generellt kvadratmeterpris för både material och arbete.

Är microcement billigare än kakel?

Microcement på befintligt underlag blir 60% billigare än total renovering. Eftersom du kan sätta microcement på befintligt tätskikt (direkt på matta eller kakel funkar!) så är det möjligt att du slipper göra så mycket förarbete vilket i sin tur gör det billigare än kakel. Vid totalrenovering kostar microcement ungefär likgiltigt som keramik eftersom det inkluderar hantverk.underlag.

Är microcement godkänt i badrum?

Så länge förarbetet är gjort på ett korrekt sätt och tätskiktet är godkänt så kan du ha microcement i badrum utan problem. Du slipper dessutom fogar att städa! Kolla upp med tillverkaren hur det ser ut.

Läs mer om Microcement i badrum

Är microcement vattentätt?

Microcement08’s Aqua microcement är tätt från grunden och innan lack. Vi har även den traditionella microcementen som blir tätt efter ett lager med lack.

Hur länge ska microcement torka?

Det tar ungefär 1 månad för materialet att nå sin absoluta hårdhet och resistans. Om du har lagt ett golv av microcement så går det oftast att gå på det efter 1-2 dagar men vi rekommenderar att ha tålamod. Vänta åtminstone 2 veckor med att möblera och var försiktig så du inte tappar något!

Kan man ha microcement utomhus?

Det går alldeles utmärkt att ha microcement utomhus och det tål även högtryckstvätt. Däremot ska du vara försiktigt med vissa rengöringsmedel – se till du använder ett som inte sliter på materialet.

Kontakt Webbshop 0