En grå vägg i microcement

Microcementskötsel

För att undvika eventuella skador under den första tiden är det viktig att läsa våra rekommendationer.

Badrum

Golvet kan beträdas med försiktighet under den första veckan. Vi rekommenderar att duschen inte används, samt att inte täcka golvet med kartong/papper och mattor. Produkten är inte genom härdad förrän efter minst 4 veckor, därför bör den inte rengöras under denna period. Därefter är det bara att använda ljummet vatten eller ph-neutrala medel. För att undvika fläckar eller missfärgningar från vatten rekommenderar vi att använda duschskrapa samt att låta inte våta handdukar, badrumsmattor eller annat ligga kvar i golvet.

Bänkskiva

Vi rekommenderar att vara försiktig under de första dagarna då ytan är mycket känslig för vätskor. Därefter används vatten eller ph-neutrala medel för det dagliga underhålet. Ytan som ofta blir utsatt för fett behöver torkas av för att slippa fläckar i ytskiktet.

Golv och väggar

Ytan på golvet är mycket känsligt under den första veckan, täck inte över microcement med en matta eller annat. Väggar med microcement är i stor sett underhållsfria. Om väggarna blir smutsiga är det bara att använda vatten eller ph-neutrala medel efter några veckor.

Vardaglig rengöring efter 4 veckor

För vardaglig rengöring använd bara vatten eller ph-neutralt medel, aldrig hårda tvättmedel eller avkalkare. Alkaliska produkter som ammoniak, klor, blekmedel, tvättmedel etc. skadar microcementens skyddsskikt. Man bör undvika permanent kontakt med fukt, du bör därför undvika våta mattor, handdukar och annat material som tillsammans med en vätska försluter ytan. Vatten som kan torka ut på vanligt vis är inga problem. Håll ytan fri från sten eller sand, då dessa med tiden kan lämna repor och orsaka större slitage. Undvik att kasta och dra hårda och tunga föremål då detta givetvis kan skada ytan. Det är nödvändigt att skydda golvet mot metallben, möbler och föremål med slipande kontaktytor eller betydande vikt med möbeltassar.

Ett badrum med gråbruna väggar i microcement
Kontakt Webbshop 0